kvepalų blogas
 
Kvepalai yra plačiai grupuojami į šeimas. Šitos grupės yra pagrindinis raktas renkantis kvepalus, kuriuos Jūs mėgstate. Kiekvieno žmogaus reakcija į atskiras kvepalų grupes gali būti skirtinga ir kartais netgi labai emocionali. Kvepalų pasaulyje yra žinoma maždaug apie tris tūkstančius kvepalų sudedamųjų dalių. Aromato kūryba gali trukti net iki kelerių metų, ir gali turėti iki trijų šimtų sudedamųjų dalių. Kad supaprastintų kūrybos procesą, kvepalų laboratorijose yra specialiai sukurta apie 20  kvepalų grupių. Pagrindines grupes apibūdinsime šiek tiek vėliau.
Kaip ir geroje istorijoje, kuriami kvepalai turi turėti gerą pradžią, vidurį ir pabaigą. Todėl dauguma aromatų yra aukščiausių (TOP), vidurinių (MIDDLE) ir užbaigiamųjų, pagrindinių (END) natų mišinys.  Aukščiausios natos palieka pirmą įspūdį apie kvepalus ir jos išgaruoja greičiausiai, vidurinės natos suteikia kvapui charakterį, užbaigiamosios pastabos išlieka ilgiausiai.
Kvepalų grupės:
-Gėlių aromatai.
Švelnūs ir labai aromatingi. Šią šeimą galima glaudžiai sieti su moteriškais kvepalais.  Gėlių aromatų kvepalai  gaminami iš gausaus gėlių žiedlapių kiekio. Šie kvepalai gali būti vienos rūšies, tačiau dažnu atveju yra skirtingų gėlių aromatų kompozicija.
Pavyzdys kas sudaro gėlių aromatų kvepalus:
50 % rožė,
10 % bergamotė,
10 % jazminas,
20 % santalmedis,
10 % muskusas.

Aldehidiniai aromatai:
Paklauskite bet kokio parfumerio apie aldehidus, ir jūs išgirsite, kad tai yra sintetinės medžiagos. Chanel No5 buvo pirmieji kvepalai, kuriuose panaudotos šios medžiagos.
Pavyzdys kas sudaro aldehidinius kvepalus:
50% aldehidai,
30% pakalnutė,
10% kedras,
10% prieskoniai.

Floriental (rytietiškų-gėlinių) aromatai:
Floriental šeima yra įkūnyta saldžios gėlių sąvokos, kuri apima sodrias bei aštrias gėlių natas ir priskiriami sunkesniųjų kvepalų grupei. Floriental kvepalai atgimė 80-aisiais ir 90-aisiais metais su kvepalais kaip Christian Dior “Poison” ir Givenchy “Amarige”
Pavyzdys kas sudaro Floriental šeimos kvepalus:
50% jazminas,
10% citrusiniai vaisiai,
20% santalmedis,
10% ambra,
10% vanilė.

Rytietiškų (Oriental) aromatai:
Rytietiški. Geismo & Viliojimo aromatas. Kvepalai šioje šeimoje asocijuojasi rytų aromatais, kuriuos atstovauja saldūs balzamas, Arabijos sakai ar prabangūs Indijos prieskoniai. Šiai kvepalų grupei puikiai atstovauja Guerlain Shalimar, YSL Opium  ir Christian Dior Addict kvepalai.
Pavyzdys kas sudaro oriental šeimos kvepalus:
20% citrusiniai vaisiai,
20% jazminas,
10% prieskoniai,
30% gintaras,
20 vanilė.

Chypre šeimos kvepalai:
Chypre  šeima yra įkūnyta kontrasto tarp šviežių citrusinių vaisių ir ąžuolo samanų natų suderinamumo. Šeima vardas kyla pirmųjų šios rūšies kvepalų, pagamintų Coty kompanijos 1917 metais. Chypre yra prancūziškas Kipro salos vardas. Klasikinis  šios šeimos pavyzdys yra Christian Dior “Miss Dior” kvepalai.
Pavyzdys kas sudaro Chypre šeimos kvepalus:
30% bergamotė,
20% irisas,
30% ąžuolo samanos,
10% prieskoniai,
10% muskusas.

Cologne šeimos kvepalai:
Lengvas & Grynas
Kaip šių kvepalų šeimos pagrindas yra laikomas 4711 Eau de Cologne odekolonas, dabar kuriami ir daug sudetingesnės sudėties kvepalai tokie kaip Eau Dynamisante kvepalai. Dėl citrinos, bergamotės, apelsino, mandarino ir gėlių pastabų tobulo sutarimo, citrusiniai odekolonai turi labai šviežią, lengvą charakterį.
Pavyzdys kas sudaro Chypre šeimos kvepalus:
30% citrusiniai vaisiai,
15% apelsinas,
15% bergamotė,
10% nerolė,
10% jazminas,
10% prieskoniai,
10% muskusas.

Green (Žalias) kvepalai:
Aktyvus & Lauko
Green kvepalų šeima yra įkūnyta lapuočių žalumynų pastabomis esančiomis viršuje, sujungtomis su gėlių natomis aromato širdyje (MIDDLE) ir pagrindinėmis (END) sauso miško ir netikėto vanilės saldumo pastabos. Green šeimos kvepalai turi švieži1, žėrintį,  lauko charakterį. Šiai grupei priskiriami Alliage, Privati Collesction ir Chanel No19 kvepalai.
Pavyzdys kas sudaro Green šeimos kvepalus:
20% bergamotė,
30% Nerolis,
30% irisas,
10% pačiulė,
10% vanilė.

Vaisiniai kvepalai:
Klubiniai & Šiuolaikiški
Vaisiniai kvepalai yra tie, kurie savyje turi pastebimą vaisinį elementą, kuris jaučiamas kvapo pradžioje ir kaip įprasta kvapo širdyje. Vaisiniai kvepalai turi švelnią gaivą, kuri suteikia jaunystės bei laimės pojūtį. Vaisinių kvepalų atstovais galime laikyti Amazone, Laurent ir Kenzo kvepalus.
Pavyzdys kas sudaro Vaisinius kvepalus:
20%apelsinas,
40% raudonieji vaisiai,
10% kiti vaisiai,
10% ąžuolo samanos,
20% muguetas.

 
Lanvin yra mados namai, įsteigti dizainerės Jeanne-Marie Lanvin. Baigusi modistės ir siuvėjos mokslus Paryžiuje, Lanvin į mados pasaulį ėmė skverbtis kurdama aprangą savo dukrai Marguerite’i. Laikui bėgant atsirado Lanvin kuriamos mados gerbėjų, jie ėmė klausinėti kur būtų galima įsigyti jos kuriamus drabužius. 1909 metais Lanvin įstoja į siuvėjų sąjungą „Syndicat de la Couture“. Netrukus dizainerė ima kurti madą ne tik vaikams, bet ir pristato moteriškų drabužių kolekciją jų mamoms. Lanvin išgarsino jos kuriama apranga, tačiau imperija plėtėsi, ir šiuo metu ji apima namų dekoro, vyriškų drabužių, kailinių, parfumerijos ir apatinių drabužių linijas.
Lanvin tapo žinomiausia po to, kai ji 1924 metais savo veiklą pradėjo parfumerijos srityje. Kompanijos pirmieji kvepalai – „My Sin“ išleisti 1924 metais. Kompanijos sėkmingiausias aromatas yra Arpège (pavadintas dukters Marguerite arpedžio, skambinant pianinu, garbei) šie kvepalai buvo sukurti 1927 metais, aromatas toks paklausus, kad vis dar gaminamas šiandien.
Jeanne-Marie Lanvin mirė 1946 metais, už mados namų šturvalo stojo duktė. Lanvin kompanija išliko šeimos rankose iki pat 1989 metų, po to dalis jos parduodama Didžiosios Britanijos „Midland Bank’ui“. Šiandien kompanija priklauso taivanietei, biznio moteriai Shaw-Lan Wang, o kūrybinis mados namų vadovas yra Elber Albaz.
Lanvin mados namai turi 29 pavadinumų kvepalus. Pirmieji kvepalai pristatyti 1924 metais ir šiuo metu najausi kvepalai yra išleisti 2012 metais. Lanvin kvepalus kurė parfumeriai: Alberto Morillas, Francis Kurkdjian, Francois Robert, Olivier Pescheux, Anne Flipo, Shyamala Maisondieu, Andre Fraysse, Karine Dubreuil, Madam Zed, Antoine Maisondieu, Lena Pierottie, Paul Vacher ir Domitille Bertier.
Lanvin kvepalai:
Arpege 1927m. kvepalai moterims,
Arpege Eau Delicieuse 1928m. kvepalai moterims,
Arpege Eclat d`Arpege 2006m. kvepalai moterims,
Arpege Pour Homme 2005m. kvepalai vyrams,
Avant Garde 2011m. kvepalai vyrams,
Clair de Jour Eclat d`Arpege 2010m. kvepalai moterims,
Eclat d`Arpege Bijou Collector 2005m. kvepalai moterims,
Eclat d`Arpege Limited Edition 2009m. kvepalai moterims,
Eclat d`Arpege Perles 2011m. kvepalai moterims,
Eclat d’Arpège 2002m. kvepalai moterims,
Eclat d’Arpège Summer 2007m. kvepalai moterims,
Jeanne La Plume 2011m. kvepalai moterims,
Jeanne La Rose 2010m. kvepalai moterims,
Jeanne Lanvin 2008m. kvepalai moterims,
Jeanne Lanvin Couture 2012m. kvepalai moterims,
Lanvin L`Homme 1997m. kvepalai vyrams,
L`Homme Sport 2009m. kvepalai vyrams,
Marry Me 2010m. kvepalai moterims,
Marry Me! Love Edition 2012m. kvepalai moterims,
Monsieur Lanvin 1964m. kvepalai vyrams,
My Sin 1924m. kvepalai moterims,
Oxygene 2000m. kvepalai moterims,
Oxygene Homme 2001m. kvepalai vyrams,
Rumeur 2006m. kvepalai moterims,
Rumeur 2 Rose 2006m. kvepalai moterims,
Scandal 1931m. kvepalai moterims,
Vetyver 2003m. kvepalai vyrams,
Via Lanvin 1971m. kvepalai moterims.

http://www.jusukvepalai.lt/content/16-lanvin-mados-namai


kvepalų blogas